Autopilot!

Känner ni igen känslan av att tiden går mycket fortare nu som vuxen än när man var ett litet barn? Eller att du helt plötsligt tänker "hur sjutton kom jag hit" efter att du suttit och kört bil men du minns inte riktigt själva resan dit ?

Våra känslor, intellekt och kropp lever i symbios och alla tre kopplar vi på vad vi än gör. Men som vuxen så har vi under årens gång lärt oss att kapa sambanden mellan de tre delarna. Detta är för att skydda oss, för att som vuxen kunna styra över vårt informationsflöde. 

Ta våra barn som exempel, vissa jobbiga situationer/nyheter är väldigt svåra att hantera för barn och kan kan ses som extremt obehagliga. Därför kan vi som vuxna medvetet undanhålla viss information för våra barn. Det här gör vi eftersom ett litet barn har mycket svårt för att styra och stänga av sina känslor för allt som händer runt om i världen.

Det här dessvärre något som vi vuxna är väldigt bra på och som vi blir bättre på ju äldre vi blir. Men det här är ett sätt för oss att kunna hantera vardagen, vi gör det för att vi inte ska ta till oss allt det svåra och jobbiga som händer runt omkring oss och för att vi personligen inte ska bära omkring på all smärta/elände själva. 

Det är också det som gör att vi upplever att tiden går mycket snabbare som vuxen än när vi var ett litet barn. Eftersom vi kopplar på vårt intellekt istället för våra känslor allt som oftast och vårt intellekt saknar just förmågan att hålla här och nu men som istället våra känslor är väldigt bra på att göra.

Så nästa gång du parkerar din bil och undrar hur sjutton du kom fram hit utan att minnas något av själva resan eller när du upplever känslan av att tiden går för fort nu så vet du att du har/ haft din autopilot påkopplad ett litet tag för länge.


Så försök att varje dag att skapa minneskort, bilder och ögonblick av dagen 
genom dina känslor som styr och ge istället din autopilot en paus,
 en liten paus varje dag för att du ska kunna fånga förmågan,
 förmågan att vara just närvarande,
 inte frånvarande.

/  Catch a moment!  


Kommentarer
Postat av: Linda (syster)

När ska du börja skriva för någon tidning då? Du skriver så jätte bra. Kram

2009-04-02 @ 09:37:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0