En sann historia?

 


Jag har påbörjat en ny bok och jag känner mig redan helt fast i historien. Jag hade aldrig hört talas om den här skandalen innan. Har ni? 

Beskrivning:
Året är 1938. Genom ett grönskande landskap susar en amerikansk lyxbil fram i hög fart. Bakom ratten sitter restaurangdirektör Kurt Haijby, på väg mot sin senaste investering, slottet Trystorp i Närke. Han gläder sig åt att äntligen kunna förverkliga sina drömmar; allt har blivit möjligt tack vare de generösa utbetalningarna från hovet.

Vad ingen vet är att Kurt har ett förbjudet förhållande med kungen, Gustaf V, och att det är denna relation som tillåter honom att leva i lyx. Och inte ens Kurt själv förstår vilket ont blod hela historien väcker i maktens korridorer. Rädslan för att den fruktansvärda hemligheten skall läcka ut är stor. Sin värsta fiende har Kurt Haijby i den mäktige överståthållaren, vars intrigspel efter ett par decennier slutligen får honom på fall: på 1950-talet åtalas Haijby för utpressning och hans öde är därmed beseglat.

Vem var då denne Kurt Haijby, som fått ge namn åt en av de största skandalerna i Sverige på 1900-talet? Han var en enkel Söderkis som dock var förutbestämd att leva ett dramatiskt och äventyrligt liv, med de mest högtflygande mål och med en förunderlig förmåga att dupera alla, inte minst sig själv. Han lyckades charma sig in i de allra förnämaste kretsarna och fick för en tid leva ett förtrollat liv. Allt skulle bli honom givet. Och allt skulle tagas från honom igen.

Detta är den fullständigt osannolika sannsagan om Kurt Haijby.

Ers Majestäts olycklige Kurt är skriven av ett författarpar i ordets alla bemärkelser. Advokaterna Lena Ebervall och Per E Samuelson är gifta med varandra och arbetar tillsammans på samma advokatbyrå. Båda har tidigare publicerat facklitteratur i juridik, men detta är deras första roman och de har skrivit varje ord tillsammans och i samråd.

Jag återkommer.

   


Kommentarer
Postat av: Therese

mycket intressant, ledig igen? Visst är det större krav med större barn samtidigt rätt kul i alla fall. Vad ska du hitta på under ledigheten? kramar

2009-12-29 @ 15:28:51
URL: http://theperfectwife.blogg.se/
Postat av: Jessi

Jag har läst nåt om den där historien nånstans i nåt sammanhang... Alltid intressant att läsa om riktiga människor!

2009-12-29 @ 22:00:48
URL: http://jessi75.wordpress.com
Postat av: Sanna

Boken är bra ! och som sagt när det är en berättelse om verkliga händelser så blir det alltid mer spännande... och läsa om kungens älskare ja vad kan man säga...

Ta hand om dig...

och Vill Önska dig ett GOTT NYTT ÅR !!!

Själv loggar jag nu ut och återkommer med det nya året ;)

KRAMISAR

2009-12-30 @ 12:56:18
URL: http://sannasegna.blogspot.com
Postat av: Catharina

Alltid extra intressant när det är verklighetsbaserade berättelser. Det här låter som en riktigt scandalstory.... Blir spännande att höra vad du tyckte sen...

2009-12-30 @ 13:27:41
URL: http://www.metrobloggen.se/cathscorner

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0