Andra veckan!

Tack snalla sota ni for att ni hanger er kvar pa min blogg trots avsaknad av nya intressanta inlagg men har ser dagarna ungefar likadana ut. Vi vaknar och vıssa utav oss gar ut och sprınger en liten runda pa morgonen (namner ınga namn) sen gar vı och ater en god frukost. Sedan blir det antıngen ner till stranden eller sa lagger vı oss vid poolen och solar och badar en massa eftersom temperaturen har vısat pa 38 grader nu i stort sett hela tiden. Pa eftermiddagen blır det mera bad och efter bade kaktımmen och glasstımmen vıd 16 tıden sa vankas det aerobıc step pa turkıskt vıs ute ı solen.

Tyvarr sa har varan lilla snutta varit dalıg nu ı nagra dagar och vı fıck aka in till sjukhuset med henne ı lordags. Hon hade forkylnıngastma nar hon var mındre som vı trodde hon vaxt ıfran men ıcke. Vı har ju gıvetvıs ıngen astmaspray med oss men nu har hon fatt pencıllın och annan luftrorsvıdgande medıcın. Svart att lasa pa turkıska bara.  Men ıdag ar forsta feberfrıa dagen sa det gar at ratt hall.

Hoppas verkligen att ni har det bra dar hemma och jag tanker pa er ....ıbland =)

Nu ska vı snart ga upp pa rummet for att vı snart ska ga ner tıll restaurangen ıgen.


So far so good!

Eftersom det forekommer svarıgheter och avsaknad av bokstaver pa det turkiska tangentbordet sa ska jag fatta mıg kort och bildlost p ga det inte funkar att koppla ın varken kamera eller minneskort.

Vi har det otroligt bra har helt enkelt, fantastiskt vader, fantastisk mat bla bla bla bla.........

Men det hade ni kanske redan listat ut. 

Güle Güle

 Jag aterkommer....


It´s time to say goodbay!

Japp, då vart det snart läggdax då. Klockan är ställd på 03:45 inatt så då kanske det är bäst att försöka sova lite. Jag kommer inte att ha med mig min dator och möjligheterna att blogga där i Turkland är lite begränsade med tanke på att de inte har världens snabbaste datorer på hotellet och ett bra knepigt tangentbord.

Så jag får säga ett temporärt hej då till mina kära läsare och vi får hoppas att ett eller annat blogginlägg från värmen kanske kan läggas ut.


Adjöss!
   

En ledig dag!

Barnens studiedag på dagis respektive skola kunde inte kommit lägligare än idag, för det är faktiskt så att ingenting är packat, tvättat eller struket och vi åker hemifrån imorgon vid 5 tiden på morgonen.

Så idag blir det till att göra allt, vi ska börja se över vad vi ska ha med oss, se om vi behöver inhandla något eller kanske tvätta upp, stryka allt och slutligen äta upp all tårta som blev kvar sedan igår för det hade ju varit fruktansvärt onödigt att låta allt det gå till spillo. 

God  morgon!


2 730 gram och 45 cm lång...

..var hon när hon kom ut exakt den här dagen för 6 år sedan. Tänk vad ordet födelsedag har fått ny betydelse och innebörd sen efter det att man själv fick barn. Helt enkelt en dag som man för alltid kommer att minnas för all den glädje som den bar med sig men också den enorma smärta som man aldrig tidigare hade kännt.Hipp hipp hurra!

Hoppas att alla får en strålande dag idag.

 


  

Livets pussel!

Det börjar bli lite tjatigt nu, riktigt ordentligt tjatigt. Alla dessa diskussioner om hur man ska få vardagspusslet att gå ihop. Hur man ska kunna försöka hinna med allt som skall göras och vill göras under dygnets alla 24 timmar.

Det är så urtjatat att man inte längre reagerar när stressen kommer på tal. Vi reagerar inte längre när var och varannan nästintill stressar ihjäl sig, när var och varannan person "går in i väggen". För idag är det så vanligt att det händer, konstant och överallt runt omkring oss och antagligen så kommer mitt inlägg om det här, mina reflektioner om det också att bli ett av alla i mängden, det med.

Men saken är att jag förstår verkligen inte. Jag förstår faktiskt inte och jag känner att frustrationen bara växer och blir större för var dag som går. Kanske kan någon vänlig själ tala om för mig HUR man ska göra och leva för att få balans här i livet. HUR jag ska göra för att få tiden att räcka till och ändå ha sans och lugn i min tillvaro?

För jag är mamma, maka, dotter, syster, väninna och sist men inte minst bara Marielle också. HUR ska jag i alla dessa roller få mitt vardagspussel att gå ihop utan att brytas ner fullständigt av ångest, dåligt samvete, krav och en massa måsten varje dag.

Varje dag där livet bara springer iväg från mig. Mitt liv som bland annat innehåller tidiga morgonbestyr med barn som kan urarta i diverse bråk, skrik och diskussioner. Sena kvällar då den enda ork som finns till samvaro är att få pusta ut i soffan tillsammans. Det kan vara min eviga frustration över vardagslivets trafikköer där jag spenderar mina 125 minuter i veckan med att fundera om livet verkligen var tänkt så här. Tankar över min tidsbudget som inte går ihop och hur jag än vrider och vänder på den så är det ändå alltid någon/något som försummas. Någon/något som inte får den tid av mig som den/det förtjänar.

För visst ska det vara härligt att leva och visst är det väl så att livet egentligen är till för att njutas och kännas av. Men onekerligen så känns ju livet av från morgon till kväll men frågan är om livet verkligen känner mig?

För var det så här vi hade tänkt oss vårt vuxenliv?
Signerat
     

Hjulet snurrar men hamstern är död!

Uttryck som på ett eller annat sätt beskriver att allt inte står rätt till i knoppen.

Inte alla flingor i paketet

Inte alla hästar i stallet

Inte alla indianer i kanoten

Han/hon har inte alla strängar på gitarren

Hissen går inte ända upp

Rulltrappan går åt fel håll

Han/hon har inte alla knappar på sin fjärrkontroll

Poletten har fastnat och returknappen strejkar

Boken är öppen men sidorna är tomma

Skivan snurrar men nålen är trasig

Bussen kör tom

Det är inte skottat hela vägen fram till dörren

Inte den vassaste kniven i lådan

Han/hon har inte alla champinjoner på pizzan

Har ni några favoriter? 

Det gick ju vägen!Nöjd matte och nöjd kisse!

Det lönar sig helt enkelt att klaga. Så här var det. I söndags, innan jag överhuvudtaget funderade på att åka in till djursjukhuset med min kisse, så ringde jag dit bara för att få ett utlåtande av dom vad dom tyckte att vi skulle göra och dom tyckte givetvis att vi skulle åka in till dom på en gång. Vad dom inte informerade mig om då var att dom helt enkelt hade särskild helgtaxa. Det var heller ingen som talade om för mig att jag inte alls hade behövt sitta där i väntrummet i två timmar med min kisse eftersom det ändå inte fanns något som de kunde göra. Nej, istället så gick den här sköterskan runt till alla och tog en titt på alla djuren och sa inget annat än att det antagligen skulle ta ett tag.

Jag kan ju tycka så här med facit i hand att de redan då kunde talat om för mig att jag inte hade behövt sitta kvar där i ytterligare 1½ timma för att efter 1½ timma komma in till veterinären och få en snabb bedömning på 3 minuter som slutade med en nota på 1 830 kr.

Nä, det här ville vi verkligen tala om för dom att det var inte ok, speciellt inte efter att veterinären hade sagt till mig att försäkringen skulle med all säkerhet täcka det här. Ja, självklart efter självrisken på 2 500 kr då. Vi ringde med andra ord och klagade och vi fick rätt.

Så slutligen så har vi en nota på 700 kr som vi faktiskt kan köpa förklaringen för. eftersom det är den vanliga taxan som de tar.

Yeeehah!

 
 


Min ocoola dator!

Det här inlägget skriver jag bara för att ni ska se hur jag har det med min dator när jag skriver. Den väljer nämligen helt själv ibland vart nästa ord skall skrivas. Så om det här stycket är obegripligt så vet ni vaför.

Det hela började med att jag helt plötsligt såg attinte så troligt längre. Eftersom chansen att jag skulle göra det misstaget flera gånger på rakeninte var så det  fortsättningen på det som jag skrev hamnade någon helt annan stans. Jag tänkte ju naturligtvis då att det måste ha varit jag som kommit åt enterknappen men efter att det hade hänt varannan mening så här hemma eftersom datorer ändå är hans call i livet. Svaret som jag fick av h  inte var så troligt. Så jag gåång på gång. Sen fick han sitta med mig när jag skrev för att verkligendfrågonom då var just att "du måste ha kommit åt enterknappen" Nej, sa jag då för som sagt det är knappast troligt att jag gör det gade makenkändes   visa att jaågot speciellt alls. Då förstod han vad jag menade. Den lever helt enkelt sitt egna liv. Så vi började fundera lite på vad det kunde vara och kom på att om jag låter markören stå kvar i det stycket som jag skriver så  skriver lite där istället för att sedan hoppa någon annanstans efter ett hoppar det helt plötsligt dit och. g inte gjortag. Men låter jag istället markören få vara utanför det jag skriver så slutar tangentbordet att fungera istället.de n

Fattar ni?

Dax för en liten "check up" av min dator tro?
Cat vs dog!

Det finns dom som bara älskar katter och det finns sådana som bara älskar hundar. Jag får nog ansluta mig till den skaran av folk som mest tycker om katter. Det har jag alltid gjort och kommer nog alltid att göra. Jag är nämligen uppvuxen med katt och har haft katt sedan jag var 7 år gammal och är och kommer så vitt jag vet aldrig att bli någon hundmänniska.

Jag kan visserligen förstå att man kan tycka om sitt husdjur väldigt innerligt och mycket men det måste ändå finnas gränser för hur kärvänligt man kan behandla sin lilla dogge. Det fick jag uppleva igår när jag så snällt satt och väntade på min tur i väntrummet hos veterinären.

Kanske har man någonstans ett subsitut för en kär barnlängtan eller kanske bär man saknad efter att skaffa sig en liten bebis till. Men ändock så är en hund faktiskt en hund och enligt mig så ska en hund också bli behandlad därefter som just en hund.

Damen som satt i väntrummet med mig hade med sig en liten vovve som jag kunde förstå av bara anblicken var hennes allra käraste ögonsten. Denna allra käraste ögonstenen satt stundtals i hennes knä (Nej, ingen pytteliten hund utan en medelstor). Dessa stunderna satt damen och pratade till vovven men den allra pipigaste och bebisaktiga röst som mina öron hade "skådat". Dessa stunder satt den lilla vovven i mattes knä och slickade matte på munnen och matte pussade tillbaka. Matte satt även och frågade sin lilla vovve om han inte kunde ge sin "mamma" en liten puss eller om hon kunde få pussa honom på benet, på tassen, på huvudet, lilla svansen osv...

Medans det här skedde så började det stora väntrummet fyllas på med andra och deras fyrfotingar som naturligtvis inte gick helt obemärkt förbi den här damen och hennes vovve. Hon utbrast då i olika röstläten med saker som " Titta Bingo, den där snyggingen tände du på va?" eller " Oj, vad heter du då din lilla pluttesnuttefnutt. Åh, vad du och min Bingo hade varit ett snyggt par. Hade ni inte det Bingo? Jo, du tycker det också gör du inte, gör du inte"

Det bästa av allt var att hon inte var ensam där, hon hade sin man med sig som satt där alldeles knäpptyst i ett hörn och låtsade varken se eller höra henne.

Men det klart man ska aldrig säga aldrig, kanske är det jag som sitter där en dag med min lilla voffsing i knäet och ber om att få bli pussad lite varstans av min lilla "Pluttefnuttesnutt".

      


Som sagt tidigare, så sjuka men inte helt osanna and i just LOVE them!  

Tröstäter gör jag!

För andra gången idag åker det ner i magen igen, första gången för att det var verkligen smakade gott med glass, maränger, chokladsås och strössel. Nu mest för att jag är helt hopplöst vansinnig och urless. Efter mer än två timmar och efter ett antal omprioriteringar av fall så fick min lilla kissemiss och jag äntligen komma in hos djurdoktorn. Lyckligt ovetandes kliver vi in i undersökningsrummet för att eskoteras ut igen efter dryga 5 minuter med en härlig förklaring att såret ser bra ut och att det behövs inte alls sys igen och allt kommer att bli så bra, så bra.

Jaha, men vad skönt att höra.....om det inte hade varit för allt som det har kostat mig. All tid men framförallt den lilla summan av 1 830 SPÄNN!!!!!!!! För vad???????????? Men det är lugnt säger dom för det täcker försäkringen. Jo, om man inte hade haft en självrisk på 2 500 kronor då!!!!!!!!!

Vanliga läsare tittas!!...höll jag på att skriva bara för att jag är så upprörd men jag menar naturligtvis.

Känsliga läsare varnas!!!!! 


Det är dock inget stryptag jag tar på katten även om det nu ser ut så och min upprördhet talar sitt klara språk.(som nu mår illa, inte så mycket av
 såret för det här har jag vant mig vid utan
mer för att det nog inte är så jättebra att vräka
i sig marängsviss i ren frustration så här)  


Emergency!

Jag drar till djursjukhuset akutmottagning nu. Kattstackarn (även kallad Gremling av oss nu ) har fått upp stygnen i huvudet och ser rent allmänt ofräsch ut.  

En sak i taget!

Barnkalaset är avklarat och alla barnen gick hem nöjda med varsina godispåsar. För vad är ett barnkalas utan en godispåse eller vad är ett barnkalas utan korv och bröd, Marängswiss, snurra flaskan eller sätta knorren på grisen? Så gick det till på min tid då barnkalas begav sig och så var det även idag.
Nu kan jag äntligen börja koncentrera mig på att börja
organisera med packningen inför resan till Turkiet på lördag.

Ska jag ha med mig fem par jeans, tre ylletröjor och två jackor utifall att.
Eller kommer dom bara att ligga kvar i resväskan helt oanvända?  

Härliga 80-tals vibbar!Här är ditt liv!

Är inte det här 80-tal så säg!


Kärt barn har många namn!

För mig är det faktiskt rätt så kul när man ser andra med samma förnamn som mig. Det händer ju inte allt för ofta och de gånger det har hänt, de gångerna kan jag räkna på min ena hand. Därför så blir man lite extra glad när det väl dyker upp någon. 

Första gången var bara för ett 10-tal år sedan. Självklart så visste jag att det fanns andra med samma förnamn som mig men jag hade aldrig stött på någon i verkliga livet innan. Året var 1998 och vi träffades på ett jobb som vi hade sökt som konferensvärdinnor. Behöver jag säga att personalen tyckte att det blev rörigt. Det roliga var att vi nästintill hade samma efternamn också. Mellan och Lellan var vårt skiljetecken.

Andra gången var bara för något år sedan när jag som vanligt svarade med mitt namn i telefonen på jobbet. Då får jag höra i den andra änden " Hej Marielle, vad kul för här är en Marielle till" Därefter så började vi prata om vad vi hade fått våra förnamn ifrån och jag berättade då att mina föräldrar hade blivit så förtjusta i en ganska så känd fransk skidutföråkerska som hette Marielle och den andra Marielle utbrister "samma här" Gissa om vi var lika gamla.

Sen har jag faktiskt inte stött på flera förens jag häromdagen fick en kommentar på ett blogginlägg från en tjej som skrev: Snyggt namn ;) Jag heter samma :D allt bra?

Eftersom hennes blogg inte innehåller hennes förnamn så kom jag tänka på alla smeknamn som jag genom åren har burit. Idagsläget så är det rätt och slätt Marielle men det är nog för att jag aldrig har presenterat mig för något annan än Marielle heller. Men min smeknamnsbana började för många år sedan då min 3 år yngre lillasyster inte kunde säga Marielle, då blev det istället Lelle. Sedemera utvecklades det smeknamnet till Lellel och Lellan som jag faktiskt bar med mig genom hela min skolgång och långt senare också.

Men jag har ju givetvis fått smeknamn av mina föräldrar också precis som jag har gett mina små barn. Av min pappa var jag alltid "Micronesen" eller "Marängen" och av mamma var jag "Liten Lellel"

"Liten Lellel" anno 1976

           
      


Vi har en brödkille!

Ända sedan vi flyttade hit för 5 år sen så har vi haft en liten kille som kommer och ringer på dörren på fredagskvällarna för att ta upp beställningar för nybakade frallor på lördagsmornana.
Fantastiskt lyxigt att bara behöva öppna dörren på lördagsmorgonen och hitta sina nybakade frallor i brödburken.

Den lilla brödkillen är dock inte speciellt liten längre.

God morgon!

 


Om en vecka!Vilken tur att det inte var den här veckan vi   
skulle åka.


Same, same but different!

 

Maken har gått och köpt sig ett nytt objektiv till kameran.

Betyder det att jag kan gå och handla smink för samma summa pengar?som precis nu ska sätta sig för att äta räkor.  


I lööööve shrimps!

Jag säger som Glamourmamman skrev till mig. Jag tycker nog allt att jag är värd lite räkor och vitt vin imorgon efter den här veckan. Frågan är bara hur jag ska kunna klara mig ända tills imorgon innan jag får mina älskade räkor.  I love, i love, i love, i love....


I dagarna 3 har jag...

Lämnat barn till dagis, suttit i trafikköer, jobbat, hämtat barn på skola och dagis, haft möte med sköterskor, tränat, oroat mig för katten, varit med mamma på sjukhuset, varit arg, förbannad och alldeles uppriven av frustration, försökt få tag på en veterinär, tagit katten till veterinär, hämtat en alldeles groggy katt från veterinär, duschat av en nerkissad och nerspydd katt, försökt få på katten en tratt över huvudet samt ge katten medicin och sårsalva utan att bli helt sönderklöst, varit på föräldrarmöten, fixat och trixat inför barnens stora barnkalas på söndag, svurit över hur j-la stökigt och orent vi har det här hemma, bråkat med trotsig dotter, tröstat en ledsen son, försökt att inte glömma något inför alla skolans aktiviteter, försökt få barnen att se någolunda ut inför skolfotograferingarna, funderat på om vi har allt inför vår resa om en vecka, blivit lite nojig för svininfluensan, skitit i att vattna blommorna för tredje veckan i rad, bestämt mig för vilken parfym jag ska köpa och haft lite svårt för att koppla av och somna........... Halleluja!
Lite kortfattat om dagen!

06:10 Uppstigning!
07:20 Lämning på dagis.
07:40 Tandläkarbesök med bedömning MVG av mina tänder ( En 1 på 10 gradig skala, där en 1 är bäst=)
08:30 Anländer till jobbet.
12:00 Lunch
12:45 Åter på jobbet
16:15 Stämplar ut.
16:35 Inköp av långärmade tröjor till dottern.
17:00 Möte
18:30 Hemfärd till familjen och en efterlängtad middag.
19:00 Bortplockning av middag och diverse attiraljer.
19:45 En liten stund för mig själv vid datorn innan nattning.
20:00 Nattning och godnattsagostund.
20:15 Sitter och funderar på vart tiden tar vägen och inser med en gång att det kanske är så konstigt...

....fullspäckat schema i dagarna 3.
Vi ses ordentligt igen på torsdag då.


  


Kaffe tack!

 

I parfymeributiken tidigare idag.


Expediten- Vad tycker du om den här doften då?

Damen- Oj, nu har jag luktat så mycket så jag känner snart ingen skillnad.

Expediten- Ett ögonblick då så ska jag bara hämta kaffet.

Damen- Åh ja tack, det hade varit väldigt gott.....


Inte lätt alla gånger men kaffebönorna är bra för det hjälper faktiskt att sniffa lite på dom emellanåt.

 


Söndagen den sjätte september!

Vilken skön känsla det är att vakna upp på morgonen och må bra. Trött visserligen men man slipper i alla fall tung huvudvärk och yrsel. Men det är väl kanske den enda fördelen med att vara lite "dagen efter kvällen före" som jag var igår, att man verkligen uppskattar att må så bra "dagen efter dagen efter kvällen före" Så idag har vi miljoner förväntningar på dagen och vi ska vara väldigt aktiva.

Träning står på schemat, kanske lite handling, möjligtvis lite röjning här hemma och ett och annat besök hos familjemedlemmar, kanske också dax att hämta min bil som står hos syster efter bussturen i fredags (hon bor ca 500 meter här ifrån så då kanske ni förstår hur trött jag var igår som inte orkade det under gårdagen)

Tjohoo! Nu är man på G igen.
Hoppas att ni har en skön söndagsmorgon!


Motsatsen till pigg!


Tänk så pigg och glad jag var igår.....

 


Galej!Ska man ut och glamma ikväll efter jobbet så gäller det att ta bussen nu på morgonen.

God morgon!

 


Falukorv!!????

Medans vissa lever glammiga lyxliv i sus och dus ska jag här presentera dagens middagstips som den oglammiga tvåbarnsmamma jag är.Den här är till dig pappsen för jag vet att du älskar ungsbakad falukorv.


What´s on TV tonight?Någon som har nå´t bra förslag till en som knappt vet vad TV är för något längre?

För vad sjutton hände med serierna Lost, Heroes, Desperate Housewifes och Medium, mina favvisar?

Eller har dom serierna passerat bästföre datum för länge sedan?

Nä, nu blir torra skämt i Kvarteret skatan på SVT play istället.


 


Uppvuxen på 80-talet!

Det är något visst med musik och filmer från 80-talet. Jag får en speciell känsla i kroppen både när man ser filmerna och hör musiken och kanske kommer det att kännas så även för våra barn om 10-20 år när de hör och ser musik och film från vår tid nu. 

 

Minns ni och vad känner ni när ni ser/hör det här?
Grannens äpplen!Grannen har ett stort äppleträd som är mycket uppskattat av många från trakten.
( som ska ta och koka mig lite thé så jag får användning av min braiga thésil av ekologisk bomull)

Den är faktiskt kanonbra. 


Heja Sverige!

Vad underbart vårt avlånga land Sverige kan vara en sådan här skön och varm första dagen på höstmånaden september. Barnen är glada, solen gassar, vindarna svalkar och parkeringsvakterna är ute och sätter dit folk på sin jakt efter kriminella som glömt att byta ut till månaden septembers parkeringstillstånd.

Jo, visst är Sverige bra underbart. För vi är sådär alldeles lagom svenska, på oss svenskar är det ordning och reda och nåde den som felar för den, den ska det stå dyrt för. Heja pragrafryttarlandet Sverige.

Heja, heja, heja!!    

Jo, idag älskar jag vårt land Sverige.Så inte nog med att de har höjt hyran med 75 kr mer i månaden nu ska jag även den här månaden
betala ytterligare 400 kr.

Så nu ska här utnyttjas parkeringsplats till fullo.

Parkeringsplats mitt i centrala Göteborg
utlånas från
090901-090930
vardagar kl 16-08
helger kl 0-24

Jag ser helst att du är rökfri och husdjursfri.

Inte för att det behövs men ändå, rätt ska vara rätt och jag är svensk.....
 
 

      


    

RSS 2.0