Hej, mitt vinterland!Är bilderna tagna på det sköna 80-talet då snön alltid föll så vackert och låg som ett fint vinterlandskap runt jul och nyår?
Nej, mina vänner dessa är bilder tagna idag. Tagna som ett bevis på att det även på 2000-talet kan vara kallt och  snötäckt. Helt fantastiskt och så exotiskt med all den här snön här nere i de sydligare breddgraderna i vårt avlånga land.


Jag vill passa på att tacka alla mina läsare och alla nya "bloggvänner" som har funnit min blogg och hängt med mig det här året och jag tackar nu för år 2009 och önskar dig en god fortsättning och ett 

GOTT NYTT ÅR!!!!! 


 


som ska kasta sig ut i det vackra vädret och rulla sig i snön...    


En sann historia?

 


Jag har påbörjat en ny bok och jag känner mig redan helt fast i historien. Jag hade aldrig hört talas om den här skandalen innan. Har ni? 

Beskrivning:
Året är 1938. Genom ett grönskande landskap susar en amerikansk lyxbil fram i hög fart. Bakom ratten sitter restaurangdirektör Kurt Haijby, på väg mot sin senaste investering, slottet Trystorp i Närke. Han gläder sig åt att äntligen kunna förverkliga sina drömmar; allt har blivit möjligt tack vare de generösa utbetalningarna från hovet.

Vad ingen vet är att Kurt har ett förbjudet förhållande med kungen, Gustaf V, och att det är denna relation som tillåter honom att leva i lyx. Och inte ens Kurt själv förstår vilket ont blod hela historien väcker i maktens korridorer. Rädslan för att den fruktansvärda hemligheten skall läcka ut är stor. Sin värsta fiende har Kurt Haijby i den mäktige överståthållaren, vars intrigspel efter ett par decennier slutligen får honom på fall: på 1950-talet åtalas Haijby för utpressning och hans öde är därmed beseglat.

Vem var då denne Kurt Haijby, som fått ge namn åt en av de största skandalerna i Sverige på 1900-talet? Han var en enkel Söderkis som dock var förutbestämd att leva ett dramatiskt och äventyrligt liv, med de mest högtflygande mål och med en förunderlig förmåga att dupera alla, inte minst sig själv. Han lyckades charma sig in i de allra förnämaste kretsarna och fick för en tid leva ett förtrollat liv. Allt skulle bli honom givet. Och allt skulle tagas från honom igen.

Detta är den fullständigt osannolika sannsagan om Kurt Haijby.

Ers Majestäts olycklige Kurt är skriven av ett författarpar i ordets alla bemärkelser. Advokaterna Lena Ebervall och Per E Samuelson är gifta med varandra och arbetar tillsammans på samma advokatbyrå. Båda har tidigare publicerat facklitteratur i juridik, men detta är deras första roman och de har skrivit varje ord tillsammans och i samråd.

Jag återkommer.

   


Det var den julledigheten det!

Då var det dax. Imorgon ringer klockan tidigt igen och jag ska upp för att äta en snabb fantasilös frukost för att sen stressa iväg till jobbet. Japp, borta är alla långa lata sovmorgnar, de långa frukostarna och alla timmar jag tillbringat framför tv:n. 

Jag måste erkänna att det just nu känns så där men till min tröst så är det bara två dagars jobb som följs åt av 8 dagars ledighet så jag får mitt goa sen.

Annars så har jag haft en ovanligt lugn jul, bortsett från själva julafton då som tillbringades här hemma hos oss bland nära och kära. Tomten kom och tänka sig att lilla jag fick några klappar jag med. En alldeles särskild uppskattad julklapp fick jag och för den julklappens skull så har jag blivit sittandes framför tv:n i flera timmar i sträck.Så fantastiskt spännande för en sådan som mig som tycker att allt sådant här är superintressant. 

Hoppas på en god förtsättning och att ni andra njuter av er ledighet.

    

    


En skinkfri jul?Jag vill önska alla mina nära och kära och mina fina bloggläsare

En riktigt god jul !!!!!!!

Som inte har gjort någon julskinka iår, lite p ga grisvanvården men också för att
vi nästan aldrig äter upp våran skinka eftersom den ändå alltid
 är godast direkt när den tas ut ur ugnen och sen bara blir liggandes i kylen.

Hur har ni andra gjort? 

 

 

 

 


Rocky roads black and white!Då var julgodiset gjort och är det inte julafton snart så är risken
 väldigt stor att det inte kommer att finnas något godis kvar.


Receptet det hittar ni här.

So long!


Julstress eller multitasking!

Är du julstressad? Jag brukar ofta svara nej på den frågan för jag känner i ärlighetens namn ingen stress inför julen. Men jag har däremot allt som oftast kommit på nu på senare år att det nog mest beror på att jag är trög. Eller trögstartad rättare sagt. Det är som det här med att packa väskan inför sin stundande semesterresa. Jag kan bara inte göra det förens absolut i sista sekund och samma är det med julen. Klappar köps endast i sista sekund och dom slås in i precis innan de ska öppnas, granen tas in och kläs i sista andetaget, köttbullarna steks och julgodiset bakas samtidigt som sista luckan i Bingo Lottos uppesittarkväll öppnas. 

Med å andra sidan så gör pressen inför julen och själva julafton mig ganska så effektiv. Jag har väldigt svårt för att hitta själva känslan innan och de rätta takterna inför julen sitter bara i om det är precis strax innan själva julafton. Sen brukar i och för sig själva julkänslan sitta kvar hela vägen fram till trettonhelgen då jag nu i några års tid faktiskt blivit sjuk och sängliggandes med förkylning och halsont. Kanske en följd av att man slappnar av och tillåter sig först då att känna efter. 
Som den multitasking kvinna jag är så måste jag nu rusa vidare för en julavslutning samt mathandling samt julkransletning samt.......

Men stressad det är jag inte mer som ett levnadsätt tycker jag =)


Hoppas att ni får en skön fjärde advent idag!

   


 


           

Då var det avgjort!Ägglikören åkte ut och min favvopralin trillingnöten får vara kvar.

 Jag gillar i och för sig sprit i choklad men ägglikören har aldrig varit min favvo ändå.

Läs om resultatet här

World tour of Skåne!

Jag har just precis haft ett utav mina roligaste träningspass. Ett träningspass utfört här hemma på vår nyinköpta Crosstrainer. För att få tiden att gå lite fortare och för att liva upp det hela så valde jag att ha tv:n på och valde slumpmässigt mellan våra filmer. Det blev JOHAN GLANS " World tour of Skåne" och vet ni hur svårt det kan vara att träna hårt samtidigt som du får skrattattacker hela tiden??Det här uttrycket med att skratta så man NÄSTAN kissar på sig är inte längre helt obekant för mig, snarare snudd på väldigt bekant.


God kväll!


   

Pick a boo!

Tills bloggtorkan har dragit förbi och bloggsjälvförtroendet åter är på topp så får ni nöja er med den här lilla sötnosen.Med önskan om en skön start på veckan.

Vi ses snart igen!


Jaha!

Tur att medier och youtube finns så att jag också kan få ta del av finalen eftersom jag som vanligt bara somnade innan resultatet var klart igårkväll. ( vilket inte berodde på glöggen måste jag ju bara tillägga.....)

 Inte för att jag inte hade kunnat räkna ut vem vinnaren var ändå och det var kanske t om därför som jag faktiskt inte kunde hålla mig vaken heller.

Inte tillräckligt spännande med m.a.o.

God morgon!


Glögg och Idol!Just nu Blossas starkvinsglögg spetsad med Cognac tillsammans med lite Idoltittande.

Vem tror ni vinner ikväll? Vem är er favorit?

Ha en underbar fredagskväll. 


Bloggtorka!Idag tog det tvärstopp (nästan) och jag vet väl fortfarande egentligen inte vad jag ska skriva om.

Jag hade väl kunnat skriva ytterligare ett inlägg om dagens middag eller om hur många steg jag har tagit idag eller hur besatt jag har blivit i Johan Falk filmerna eller om hur tidigt vi måste gå upp i morgon för att hinna med att få upp två trötta barn till lussefirande innan kl 07:00 eller hur skönt det är att det är fredag imorgon eller vad oerhört jobbigt det är att mina höfter knagar och knäpper så nuförtiden när jag rör mig (tantvarning!!) eller hur vansinnigt irriterad jag är på all rusningstrafik som jag tvingas genomlida varje dag eller hur nöjd jag är över mitt nya läppglans jag har köpt eller bara hur skönt det är att ta en paus ibland.


God natt vänner!


            


Bättre sent än aldrig!

Det är så synd att hon inte frågade mig för länge sedan för då hade jag svarat henne uppriktigt och ärligt och då hade hon aldrig behövt ångra sig.  

Men det är tur att vi alla åldras och blir klokare med åren så jag säger bara grattis till bebben och lycka till med allt.


Dinner in ........Nä, det är inte samma inlägg som föregående utan bara ännu ett fantasilöst inlägg om dagens middag och det är ungefär så som allt annat i mitt liv just nu. 

Jobba, laga middag som barnen inte gillar, träning, jobba, laga middag som barnen inte gillar, träning....

Dessutom så fick den här middagen -40 000 av barnen på en 1-10 gradig skala.

 Också det ganska så fantasilöst faktiskt.

(Kesolasagne med spenat för er som undrar....) 


Dinner in 1800-tals style !Rotfruktsrakor med knaperstekt bacon och lingonsylt.

Är det någon av er ungdomar som kommer ihåg och/eller har ätit den här husmanskosträtten?

 
Av barnen fick middagen betyget -10 000 på en 1-10 gradig skala.
Men å andra sidan vad hade jag väntat mig.


A bientot!Lussebullar a´la Marielle!

Är du som mig som känner att en vanlig traditionell lussebulle känns ganska så trist och innehållslös? Då kommer här en rykande färsk lussebulle a´la Marielle direkt ur ugnen.


Mina lussebullar gör jag precis enligt ett vanligt lussebullsrecept med saffran och med kesella. Men skillnaden ligger sen i hur man gör dom och vad man väljer att ha i dom. Jag kavlar ut min deg precis som om jag skulle göra vanliga kanelbullar och brer på smör för den goda smakens skull, därefter river jag mandelmassa över degen samt att jag strör några russin över. Rulla ihop, skär i bitar, låt de jäsa, pensla uppvispat ägg på dom och slutligen lite strösocker och svisch in i ugnen.

Kombinationen med saffran och mandelmassa är helt gudomlig och visst det låter som en klyscha men det bokstavligen bara smälter i munnen.
( som inte har gjort den största bullen av dem alla på bilden, utan fick en viss assistans av sonen)
     

Tack!Jag har sagt det förut men det tåls att höra tusen gånger om.

Tack för att just du läser just min blogg och tack för alla era kommentarer, det gör så mycket för mig med era små avtryck.

  

Ha en underbar andra advent idag mina vänner.

( med lussebullskaveln i högsta högg.....)


It´s a pen!

De här små raringarna är jag numera ägare till. Jag har ju tidigare använt mig utav Make up store´s "Cover all mix" fast i den lilla burkformen med de här tre olika färgerna.

Men nu så har dom då kommit i pennform också och det är underbart. För er som inte vet vad jag pratar om så är det här concealerpennor. Dom här används för att täcka lite överallt i ansiktet där det behövs, därefter smetar jag ut det med fingret som på så vis får det att jämna ut sig mer p ga den värme som fingret avger. Man kan också välja att använda sig utav en syntetpensel, vilket jag alltid har gjort innan men mer för att ta upp från burken eftersom man ska aldrig ska ta direkt med fingret ur en make up burk p ga risk för bakterier.

De här pennorna finns i tre olika färger som alla har sina olika användningsområden.

Röd= används t ex till de mörka partierna under ögonen.
Gul/grön= till röda partier i ansiktet som under näsvingar och på näsa samt rödflammiga kinder
Beige= en mellanfärg som går bra att blanda med de andra för att få en märmare nyans till din egna hudton samt till andra små blemmor och bestyr man har i ansiktet. 

Fördelarna som jag ser det med att de nu finns i penna är att det blir lite lättare att täcka de riktigt små blemmor samt att jag tidigare har upplevt att det lätt har blivit lite "snuskigt" i burkformen.

För er som aldrig har provat kan jag varmt rekommendera dessa. De finns på Make up store i trepack för 240 kr.   


En skön eftermiddag!

Idag gick jag och maken tidigare från våra jobb för att gå på matiné. Vi gick och såg filmen "Flickan som lekte med elden" Jag har ju läst böckerna och vi har tidigare sett  "Män som hatar kvinnor" i våras. Så min väntan har varit lång för att se den här filmen.

Men eftersom det nu var ett tag sedan jag läste böckerna så var inte själva handlingen dagsfärsk i huvudet längre men trots det så kände jag mycket starkare i den här filmen att mycket av handlingen var borttagen och saknades. Jag vet att jag själv tänkte vid ett flertal tillfällen "oj, är vi redan här i handlingen". 

Dock är jag mycket nöjd med bioupplevelsen och Lisbeth är lika cool och imponerande som alltid. Nu återstår bara att se film 3 "Luftslottet som sprängdes" eftersom jag nu är väldigt förväntansfull och jag tror att det är den bästa utav filmerna.
(som inte blev speciellt imponerad av Paulo Robertos skådespelartalanger)


Otillräcklig!

Jag undrar om jag är tillräcklig. Tillräckligt intressant, tillräckligt bra mamma, tillräckligt bra fru, tillräckligt bra dotter, tillräckligt bra väninna, tillräckligt engagerad, tillräckligt smart, tillräckligt trevlig, tillräckligt bra på jobbet, tillräckligt attraktiv, tillräckligt tränad, tillräckligt rolig, tillräckligt mycket med mina barn, tillräckligt mycket med tid, tillräcklig mycket med sömn, tillräcklig fint hem. Tillräcklig helt enkelt.

Idag är en sådan dag bara. Då otillräckligheten känns av som ett brännande hål i hjärtat. Jag vill mer än vad jag har ork, tid och lust med. 
Vi får ses en annan dag helt enkelt, en annan dag då livet känns mycket bättre. En dag då livet dansar sig fram med mig, jag och livet i en dans på röda rosor då klockans tickande hörs och spelas som skön musik i mina öron.
 


  

Plötsligt!

Plötsligt så slog det mig att vad bra den här låten är och vilken tur att våra män inte är några tempelriddare som drar iväg och ut i krig i si så där 10 år. Vi vet åtminstone att har vi riktigt tur så kommer han tillbaka hem igen runt omkring 17:30 tiden när arbetsdagen är slut.

 Allt var nog inte bättre förr.

 


   

I vårt avlånga land!

Den här frågan har jag snott rakt av ifrån Lindas blogg.

Vart befinner ni er där ute som läser min blogg? Göteborg? Mora? Burträsk?

Det skulle betyda jättemycket för mig om ni ville svara.

RSS 2.0