Finn två rätt!Fortsätt att scrolla ner...1; skorna passade som jag beställde
2; spegeln som jag har tagit kortet genom blänker som den aldrig gjort förut.


Det var sannerligen en skön upplevelse att öppna dörren till hemmet idag. Vilken doft. Inte för att vi inte eller aldrig städar annars utan just nu bara skiner hemmet och det luktar så där rent som det kanske bara kan göra när hela huset är städat från nedersta golvbrunn till översta listen på övervåningen. 

Jag ska förklara för er hur vi kom fram till att vi valde att anlita städhjälp. Vi bor i ett lagom stort hus på 170 kvm med två små barn och två katter. Jag och maken jobbar i stort sett heltid båda två och vi har ett stort intresse av träning som vi utför ca 4 gånger/ veckan.

Vårt hus byggde vi och flyttade in i för precis 5 år sedan och till en början så var det naturligtvis inga problem att hålla huset i en snygg och prydlig ordning. Dels för att när allt är nytt och blänker så är det på något sätt också mycket enklare att gå där och putsa ännu mer. Sen jobbade jag inte mer än 3 dagar/veckan på den tiden och vi hade ännu inte fått sonen vår. Men med ett barn till och ett hus med några till år på nacken så inser man efter ett tag att tiden för att gå där och putsa på sin lilla fasad räcker helt enkelt inte till.

En tid som vi nu har resonerat oss fram till att vi nu vill lägga på vårt familjeliv och vår träning istället. För ett hus oavsett om det är nybyggt eller inte vill man ju inte att det ska låtas förfallas och inte heller vill man att den lilla lediga tid som man har tillsammans enbart ska gå till att städa. Då är vi inte på något sätt heller slarvigare än andra familjer när det gäller att hålla rent och inte är vi varken mer eller mindre städgalna och pedantiska än några andra. Utan vi har helt enkelt valt den här lösningen efter de förutsättningar som vi har i vårt vardagliga liv idag. 

Kanske hade vi tänk över detta beslutet en extra gång och kanske t om aldrig ens tänkt tanken om det inte hade varit för att man idag får göra ett så stort avdrag i deklarationen för hushållsnära tjänster. Men jag ser det som en fantastisk möjlighet för många familjer som har samma eller liknande leverne som vi har samtidigt som de också skapar möjligheter för många att få starta egna företag och på så vis få in en fot på arbetsmarknaden.

För det är trots allt ingen som tvingar någon att städa just vårt hus och vi som då tar emot hjälpen vi betalar ju trots allt faktiskt för den.    

Allt för husfridens skull.
         


Kommentarer
Postat av: Nina - Glamourmamman

Galet snygga skor :-)Jag är såå sugen på att göra som ni med städningen... Får se när sambon är klar med skolan och vi tjänar lite mer. Hur många timmar är dom där och hur mycket städar dom?Kram kram!

2009-11-25 @ 20:15:47
URL: http://glamourmamman.blogg.se/
Postat av: Jessi

Jäkligt snygga skor! Och bra resonerat ang. städhjälp, vore jag i samma situation hade jag nog övervägt det samma. Vi gillar't!! :)

2009-11-25 @ 20:45:54
URL: http://jessi75.wordpress.com
Postat av: Lilla a

Helt rätt prioriterat! Riktigt snygg bild på dina nya dojor. Det syns inte att du tagit det via spegeln.Roligt att du också brukar ställa soporna i hallen :-). Men det är som du säger lite en årstidsfråga. På den ljusa delen då det inte regnar så mycket är det mycket lättare att gå ut med dem.Kram, kram från lilla a

2009-11-25 @ 21:15:16
URL: http://gladdagboken.se
Postat av: Catharina

Men söta Marielle vad jag blir full i skratt:) Jag var och shoppade dojor ikväll. Tog ett kort på mina nya skor med mina ben i och loggade in mig för en stund sen. Just nu laddar jag upp bilden på bloggen. Det tar en stund inne på metrobloggen så jag tänkte att jag kollar in lite bloggar sålänge. Gick in på din och vad skådar mitt norra öga. Dina ben i ett par högklackade,hahaaa... Telepati på hög nivå! Jag har förvisso inte tänkt skriva om städning så va sjutton ..... Jag kör på med mitt "pjuckinlägg" ändå.

2009-11-25 @ 21:56:05
URL: http://www.metrobloggen.se/cathscorner
Postat av: Malin (syrran)

Jag ser bara ett par knubbiga vader i ett par förbenat snygga skor...=)gott med städhjälp.. lär ju skina som ett palats hemma hos er nu..=)

Postat av: anne

Jag har tänkt på att nlita städhjälp länge nu. Dels hinns inte städning med (efter att jag varit bortrest så mycket hela hösten är det nästan igengrott) med våra jobb, resor, tre barn etc, DELS skulle det TVINGA familjen att plocka undan efter sig! Nästan det allra värsta.Men ännu har jag inte kommit till skott, vet inte varför, det känns litet läskigt på något vis.

2009-11-28 @ 18:49:50
URL: http://annnne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0