Har jag slutat att blogga...?

....tydligen inte. Men nästan.

Jag har i alla fall rannsakat mig själv den senaste tiden varför jag överhuvudtaget ska hålla på med det här. Jag har vänt ut och in på mig själv för att komma på en enda anledning till varför jag ska fortsätta, varför jag överhuvudtaget ska publicera ett enda inlägg till. Varför jag eventuellt ska sluta med bloggen och varför någon i det stora hela skulle vilja läsa om mitt liv.

Jag har i dagarna gått igenom alla mina tidigare inlägg för att se vad det var som fick mig att vilja börja att blogga i första taget och jag har under dessa dagar fortfarande följt med många utav er andras bloggar för att kunna utläsa vad det är som jag själv tycker är intressant att läsa om hos er andra. 

Den slutsatsen som jag har kommit fram till är att mitt syfte med bloggen har absolut förändrats under resans gång, mitt enda och stora syfte som jag hade från början har ebbats ut och blivit förbytt av andra syften och krav. Andra krav som jag har satt på mig själv och krav som jag tror mig ha skapat utifrån andra. För vem och varför har jag egentligen bloggat? Någonstans på vägen så har jag tappat bort mitt huvudsakliga syfte och känt av en press för att dagligen kunna uppdatera utan att de inlägg som publiceras på något sätt ska vara innehållslösa och tråkiga. 

Det här har tyvärr fått motsatt effekt på mig då det istället har resulterat till ännu mera innehållslösa inlägg eller till och med avsaknad av inlägg överhuvudtaget. Har jag analyserat vad mina inlägg ska handla om för mycket? Tänker jag för mycket på vilka inlägg som ska eller inte ska skrivas? Kanske är det här som mitt problem ligger? Vilket då skapar följdfrågan åter igen för vem skull jag egentligen ska blogga? Är det för min egen skull med motiveringen att jag får skriva precis om det som jag allra innerst inne tänker och tycker och därefter stå för det eller ska jag behålla min blogg med dess vardagliga ting men kanske inte med riktigt samma djup och engagemang som jag egentligen skulle vilja?

Men hur jag än resonerar, vrider och vänder på det så slås jag i samma stund och samma andetag av samma tanke varje gång. 

Det är svårt nog att hålla motiveringen igång med bloggen men frågan är om det faktiskt inte är svårare att hålla sig ifrån den??? 
Må så gott mina vänner!

   

           


Kommentarer
Postat av: Anna

Va bra att du inte kan hålla dig härifrån =)

Jag har kikat in varje dag och hoppats att

du ska komma tillbaka, å nu gjorde du det!Yippie, men man ska ju blogga för sin

egen skull, sen är det ju kul om någon

tycker om att läsa....Kram på dig och välkommen tillbaka =)

2010-01-12 @ 20:20:14
URL: http://ionlywish.blogg.se/
Postat av: Anna

tår din lilla katt är nu en liten kattängel....Ang, mitt inlägg, vi som älskar katter VET ju, därför var jag bara tvungen att hjälpa henne, jag tänkte på om min dotter gick och grät för att katten smet och hon inte heller att styrkan att bära katten. Vilken hjälplöshet, jag är så glad att jag inte var ensam på jobbet för då hade jag inte kunnat hjälpa henne....Ang, det med bloggandet, jag hade en period när det hände mycket som jag inte ville dela med mig till mina syskon/arbetskamrater/vänner etc som jag VET läser bloggen. Då startade jag upp en ""hemlig" blogg bara för att få skriva av mig......

Det är ett tips.Kram på dig

2010-01-12 @ 20:36:51
URL: http://ionlywish.blogg.se/
Postat av: Anna

Maila mig !

Inte ville jag slå spiken i kistan =)

2010-01-12 @ 21:14:34
URL: http://ionlywish.blogg.se/
Postat av: messan

Funderar på precis som du.... Har inte kommit fram till något klokt än...

Kram

2010-01-13 @ 13:07:29
URL: http://www.jagochminms.blogspot.com
Postat av: Lilla a

Vad skall jag säga... jag funderar ju precis som du även om jag bara har bloggat i några månader. Det är så himla lätt att låta bloggen bli ett extra krav istället för något glädjefyllt. Vet inte riktigt var jag har landat ännu men en sak som är säker är att jag har slutat göra saker för att få fler läsare. Just nu resonerar jag nämligen så att antingen så vill man läsa min blogg eller så vill man inte det. Om folk inte har ett eget intresse av att gå in och läsa varför skall jag då locka dit dem?Kanske kommer jag att ändra mig igen och börja jaga läsare, kanske kommer jag att sluta blogga eller så kommer jag bara att fortsätta att skriva som jag gör nu.Skönt att höra att du funderar på samma sätt.Kram Anna

2010-01-13 @ 16:19:27
URL: http://gladdagboken.se
Postat av: Jessi

Det är lite svårt det där... Jag skriver ju mest massa nonsens men det är hyfsat mycket folk som tittar in varje dag iaf. Och jag kommer fortsätta titta in här tills du meddelar att du sätter punkt. :)

2010-01-13 @ 17:50:22
URL: http://jessi75.wordpress.com
Postat av: Nina - Glamourmamman

Hej vännen!

Jag förstår hur du tänker och känner, men jag tror inte att du ska tänka så mycket..:-) Jag älskar din humor i dina inlägg, och skulle bli riktigt besviken om du la ner! Men samtidigt så förstår jag att du inte vill krysta fram varje inlägg, det ska ju vara en glädje i att blogga :-)Jag håller tummar och tår att du tar "rätt" beslut :-)

KRAM!

2010-01-13 @ 18:01:16
URL: http://glamourmamman.blogg.se/
Postat av: messan

Jag längtar redan tillbaka igen:) Har du funderat mer på hur du ska göra? Jag bollar fram och tillbaka. Vem vill läsa om mig? Jag vill ju inte såklart att du ska lägga ner din blogg. Jag gillar den jättemycket!

Kramar

2010-01-13 @ 22:44:25
URL: http://www.jagochminms.blogspot.com
Postat av: Catharina

Jag säger som jag brukar. Gå på känn och gör bara som du själv vill alltså blogga när du har lust. I övrigt låter du bli så att det inte blir ett tvång....

2010-01-13 @ 22:55:51
URL: http://www.metrobloggen.se/cathscorner
Postat av: Carina

Sådana tankar har jag också till och från, men det brukar alltid sluta med ett litet inlägg emellanåt.

Jag tror att det är som du skriver svårare att låta bli att blogga nu när man gjort det ett tag.

Kram!

2010-01-14 @ 08:02:22
URL: http://blogg.aftonbladet.se/engverth
Postat av: anne

Det gäller att kunna slå igen datorlocket och inte låta bloggandet ta över, det gäller att kunna strunta i att skriva inlägg om man inget har att sätta på pränt. Men, oavsett alla de olika skäl till varför jag började blogga, så är det ändå kontakten med ett antal bloggkompisar som drar och lockar varje dag, folk man inte känner men som man ändå gillar att ha ett utbyte med.Jag tycker om att läsa det du skriver, skriv om vad du vill, när du vill, vi finns som vill läsa det! :)

2010-01-15 @ 21:07:50
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Mia Jörgensen

Hej, jag sökte på sömn via bloggtoppen.se och din blogg placerade sig då högt på träfflistan. Jag heter Mia Jörgensen och är psykologkandidat som är knuten till en forskargrupp på enheten för Internetpsykiatri vid Karolinska Institutet. Under våren kommer vi att bedriva studie om internetbehandling för sömnproblem. Vi håller just nu (under januari) på att rekrytera deltagare. Låter detta intressant så finns mer information (och möjlighet att göra en intresseanmälan) på följande adress:

www.internetpsykiatri.se

(eller http://www.internetpsykiatri.se/treatment/sleep/treatment.html)I och med att din blogg berör sömn så undrar vi även om du är intresserad av att lägga upp mer information kring studien. Jag berättar gärna mer om detta om du hör av dig till mig via mail: Mia.Jorgensen.4852@student.uu.se.Med vänlig hälsning

/Mia Jörgensen

2010-01-18 @ 07:02:59
Postat av: Lilla a

Hejsan,Hur står det till idag? Själv är jag hur trött som helst och har en sprängande huvudverk. Jakob är jättego men en riktig vilde nu så när Kristoffer kommer hem är jag helt slut.Saknar vår mer regelbundna kontakt men förstår dig till 100% om du inte är sugen på att blogga ett tag. Bloggen skall ju vara något att se fram emot och inte ett extra krav.Kram lilla a

2010-01-18 @ 18:33:19
URL: http://gladdagboken.se
Postat av: Pappa

Lägg inte av. Hur ska jag nu ha koll på vad du gör...!

2010-01-21 @ 09:53:16
Postat av: Lilla a

Gulligt av din pappa att skriva en kommentar! Förstår dock att du vill ha tid till annat. Det är så lätt att bli en slav under datorn.Tittar in då och då för att se om det kommit något nytt men känn ingen press för den sakens skull.Hoppas du får en riktigt bra helg!Kram lilla a

2010-01-22 @ 17:19:24
URL: http://gladdagboken.se
Postat av: Nina - Glamourmamman

Hej svejs!

Räkfrossa och semla lät inte helt fel :-) Jaa du, den här veckan har definitivt INTE varit lugn, men man får väl vila i ett annat liv ;-) Nu ska jag ladda inför morgondagen få vi ska fira min sambos 30-årsfest! Njut kvällen!

Kram Nina

2010-01-22 @ 18:57:12
URL: http://glamourmamman.blogg.se/
Postat av: Anna

Du har en award att hämta hos mig =)

2010-01-23 @ 17:54:39
URL: http://ionlywish.blogg.se/
Postat av: malin (syrran)

Tycker du skall göra som du känner för... känner du inte för att blogga skall du helt enkelt inte göra det.. låt det vara för ett tag.. varken läsarna eller bloggen behöver försvinna för det... låt det vara sen kanske du en dag känner suget för det igen och behöver skriva av dig!!! hitta inspiration i andras bloggar och följ hjärtat.. KRAM// LILLSYRRAN

2010-01-26 @ 21:38:37
URL: http://mulanpettersson.blogg.se/
Postat av: Lilla a

Hej igen,Hoppas det är ok om jag tar bort länken till din blogg från min sida tills vidare. Om du sätter igång och bloggar igen så sätter jag dit den direkt igen men eftersom jag bara har tre länkar så känns det lite konstigt att ha det till en sida som ligger vilande.Själv kommer jag att titta in då och då ändå och om du sätter igång med bloggeriet igen så får du säga till med en gång.Vet själv inte riktigt hur länge som jag kommer att hålla på för jag håller med dig om att det tar mycket tid från annat som jag egentligen värdesätter mer.Hoppas du får en härlig helg!Kram Anna

2010-01-29 @ 09:43:09
URL: http://gladdagboken.se
Postat av: anne

Du får väl ta och sticka fram igen som krokusknopparna sedan när snön smälter! :)

2010-02-03 @ 21:15:28
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: anne

Ska du vara med i nätsömnstudien eller ignoererade du kommentaren?

2010-02-04 @ 21:09:28
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Jessi, igen

Kikar bara in och kollar...:) Hoppas allt är bra!

2010-02-07 @ 12:08:20
URL: http://jessi75.wordpress.com
Postat av: Nina - Glamourmamman

Hörrudu, nu får du allt börja blogga igen ;-) Saknar dina inlägg! Hoppas att allt är bra.

Kram Nina

2010-02-09 @ 21:03:17
URL: http://glamourmamman.blogg.se/
Postat av: Nina - Glamourmamman

Jag säger: SNÄLLA, SNÄLLA, SNÄLLA

Kan du inte börja blogga igen? :-) Trevlig snöig helg!

Kram Nina

2010-02-20 @ 18:50:06
URL: http://glamourmamman.blogg.se/
Postat av: Anonym

hoppas på att du alldrig slutar blogga i den här bloggen :)

2011-11-05 @ 20:24:13
URL: http://minaal.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0